Artikel – Custom Motor Show
Artikel
Annons

Amerikansk bilbyggare firar 25-årsjubileum på BPCMS 2022

Text: Magnus Karlsson
Publicerad: 2022-04-03 01.00

John D´Agostino besöker Bilsport Performance & Custom Motor Show för 20:e gången och firar samtidigt 25-årsjubileum med internationella utställningar. I år kommer han med sitt senaste bygge Gable II.

En som gillar Sverige och Bilsport Performance & Custom Motor Show är amerikanen John D´Agostino.

– Sweden is my second home, säger John som har sin hemvist I Discovery Bay i norra Kalifornien.

Årets besök på påskmässan blir hans 20:e samtidigt som han firar 25-årsjubileum med internationella utställningar.

– Första gången jag visade ett av mina bilbyggen utomlands var i Sverige 1996. Lärde känna Lasse Theander i början av 90-talet och han övertalade mig att skicka över min nybyggda Lincoln -57, Royal Emperor, till hans show.

John förklarar varför han föredrar att fira påsk på andra sidan Atlanten:

– Jag gillar den svenska mentaliteten och så har ni ju duktiga bilbyggare. Jag har varit på olika utställningar runt om i Europa och Sverige är klart bäst på det här området, berättar John.

Han medger att man även gör fina byggen i Finland – ett land som han placerar på en andraplats bland sina favoriter i Europa.

Efter två pandemiår är den amerikanske bilbyggaren full av energi.

– Efter Sverige ska jag till utställningar i Australien, Nya Zeeland, Island och Österrike. Sedan blir det flera arrangemang hemma i USA.

Hans senaste bygge heter Gable II och är en ny version av hans Packard -41 som såldes på Barrett-Jackson för sju år sedan.

– Den nya bilen ska jag ta med till Sverige påsken 2023, lovar John D´Agostino som även håller på med en egen version av en Batmobile som kommer att vara färdig 2024.

Men först ska han fira 25-årsjubileum i Sverige, vilket blir i Hall D under hela påskhelgen.

Biljetter till mässan hittar du här.