Artikel – Custom Motor Show
Artikel
Annons

Intresset är intakt – 84.654 besökte Elmia under påsken

Text: Hans-Ove Boberg
Publicerad: 2022-04-29 09.07

Över 84.000 besökare räknades in till Elmias mässhallar i Jönköping under påskhelgens fyra dagar. Det som lockade var så klart Bilsport Performance & Custom Motor Show som arrangerades av Nordens största motorförlag, Albinsson & Sjöberg.

Den stora uppslutningen är ett fint kvitto på att intresset för motorhobbyn är intakt efter två år med restriktioner på grund av pandemin.

Stämningen i mässhallarna var god och utställningen höll hög klass. Detta kryddades med utomhusshower och årets SM-premiär för drifting.

Efter två år av inställda evenemang på grund av pandemirestriktioner kunde äntligen Bilsport Performance & Custom Motor Show bjuda in till stor show igen. Det ställde nya, och stora, krav på arrangören.

– Jobbet med mässan pågår under hela året. Och normalt sett intensifieras arbetet rejält när det är fyra månader kvar till påskhelgen. Men i år visste vi inte vilka restriktioner som eventuellt skulle finnas kvar. Först en vecka in i februari släppte allt och då kunde vi sätta fart på allvar, berättar Albinsson & Sjöbergs eventchef, Daniel Lindstedt, som erkänner att arrangörsstaben var något ringrostiga eftersom det var tre år sedan (2019) mässan arrangerades senast.

Hur långt hade alla fordonsbyggare kommit? Skulle besökarna återvända? Någon oro visade sig helt obefogad.

Anmälningarna strömmade in från såväl företag som klubbar, föreningar och privatpersoner som ville vara med på Elmia under påskhelgen 2022. Och förköpsbiljetterna gick åt som smör i solsken.

När Bilsport Performance & Custom Motor Show slog upp portarna på långfredagen värmde vårsolen samtidigt som besökare från när och fjärran vällde in i de välfyllda mässhallarna.

Arrangören hade förberett med extra parkeringar, fler entréer än vanligt, utplacerad handsprit och bredare gångar i mässhallarna.

– Självklart ville vi ta vårt ansvar efter de två senaste årens pandemi, förklarar Lindstedt.

Fem stora hallar var fyllda med över 500 bilar, hojar, lastbilar och andra spännande fordon.

Dessutom arrangerades dagliga stuntshower utomhus. Och under påskaftonen genomfördes årets SM-premiär i drifting direkt utanför hallarna. SM-tävlingen arrangerades av Mantorp Park.

På annandag påsks eftermiddag hölls mässans stora prisutdelning i Hammarskjöldsalen på Elmia. Då hedrades Skandinaviens allra främsta fordonsbyggare. Och då kunde arrangören summera 2022 års publiksiffra till 84.654 besökare!