Artikel – Custom Motor Show
Artikel
Annons
The Meteor Project, galet, annorlunda

Meteor Interceptor

Text: Joakim Nyberg
Publicerad: 2022-04-10 09.00

Det är högst sannolikt att du redan har hört talas om Daniel Werners galna skapelse. Bygget har under ett par år delats online runt om i världen. När huvudmekanikern Mattias Säfsten vred om nyckeln första gången höll Luleå på att skaka i bitar och vibrationerna resonerar än, sex månader senare.

I påsk kan du se det brutala bygget i verkligheten på Bilsport Performance & Custom Motor Show 2022.

Hans Ford Crown Victoria startade sitt liv med att fånga busar i Kalifornien men har numera lika mycket gemensamt med en stridsvagn som den har med en polisbil. V12:an på 27 liter kommer nämligen från just en stridsvagn.

Bygget har ännu en bit kvar innan det är helt färdigt. Daniel skulle däremot ha ställt ut sin Meteor Interceptor i betydligt mindre färdigt skick 2020.

– Vi har velat vara med två år i rad men alla vet ju hur det har gått. Nu får vi chansen att visa upp en nästan helt färdig bil i stället, vilket är kul. Min förhoppning är att den kommer vara 98 procent klar.

Daniel är inte först med att sätta den här typen av motor i en bil, men vi vågar säga att ingen annan har gjort det lika bra. Bilsport Performance & Custom Motor Show 2022 är den första möjligheten någonsin att skåda bygget på riktigt, då även med dubbelturbo.

– Det är en av få chanser att se en bil med pansarvagnsmotor. Det är inte ofta man får se idiotbyggen av det här slaget, säger Daniel och skrattar.

Han är allt lite av en galen vetenskapsman.

Du har väl skaffat biljetter till påskens stora motormässa – BPCMS 2022? I annat fall är det hög tid. Köp dem här.