Bilsport Performance & Custom Motor Show samlar allt du kan drömma om. Från specialbyggda motorcyklar och jänkare till moderna gatbilar, motorhistoriska fordon och de senaste biltrenderna. Upplev actionfyllda utomhusshower, köp tillbehör och delar till mässpriser eller bara titta och njut!
Skandinaviens största bil- och mc-show

Hennings hyllning till Grieg

Mikael Sandholm Apr 15, 2019
0 1453

Henning Dyrkolbotn från Bergen gillar att bygga hojar helt efter eget huvud. Och som museitjänsteman på KODE museer, som förvaltar några av Norges nationalskatter, har han nära till inspirationen. Efter att ha färdigställt Skriet – en Triumph 1954 med Edvard Munch-tema låg det nära till hands att lyfta fram nästa Edvard, nämligen kompositören Grieg.

Även denna gång föll valet på en Triumph, en Speed Twin 56:a. Och istället för ett ångestladdat skrik komponerade Henning Dyrkolbotn en melodiskt vacker art deco-inspirerad pjäs, influerad av såväl motorcykelmärket Indian som Griegs karaktäristiska vita hårsvall.

Kom och spana in Hennings Grieg-hommage (och närmare 100 andra hojar) på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping, 19-22 april.

Biljetterna, ja de köper du i förväg till ett lägre pris på www.custommotorshow.se/forkop/