Bilsport Performance & Custom Motor Show samlar allt du kan drömma om. Från specialbyggda motorcyklar och jänkare till moderna gatbilar, motorhistoriska fordon och de senaste biltrenderna. Upplev actionfyllda utomhusshower, köp tillbehör och delar till mässpriser eller bara titta och njut!
Skandinaviens största bil- och mc-show

Hojbygge som fick ta tid

Mikael Sandholm Apr 18, 2019
0 1405

John Burgess ville bygga en egen hoj. Letade efter inspiration på nätet, en Yamaha TR1 inhandlades och arbetet påbörjades. Caféracers är en trendig stil och vissa sätter ihop en hoj över en helg, men John gillar inte att stressa. Därför lät han sitt projekt långsamt växa fram, la tre-fyra timmar om dagen i ungefär två år och värjde inte för ett antal tidskrävande moment.

– Jag ville bara bygga en snygg hoj, köra lite grann och hade inte en tanke på att visa upp den.

Men när en husvärderingsman en dag var på besök blev denne helt förhäxad. Han var mc-intresserad, stod och stirrade på maskinen, plåtade den och skickade bilderna vidare. Ryktet spred sig och nu kommer alltså Acme till Elmia. En unik hoj på flera vis.

Se Johns bygge och en hel massa andra hojar på årets upplaga av Bilsport Performance & Custom Motor Show som pågår mellan den 19-22 april. Ett tips är att förköpa biljetten och det gör du här: www.custommotorshow.se/forkop/