Bilsport Performance & Custom Motor Show samlar allt du kan drömma om. Från specialbyggda motorcyklar och jänkare till moderna gatbilar, motorhistoriska fordon och de senaste biltrenderna. Upplev actionfyllda utomhusshower, köp tillbehör och delar till mässpriser eller bara titta och njut!
Skandinaviens största bil- och mc-show

Mikaels Volvo 240 V8 först i kön

Daniel Daleke Nov 21, 2019
0 4306

Mikael Andersson från Kvicksund var först med att anmäla sin bil, en Volvo 240 med Polestar-inspirerad V8 under huven, till Bilsport Performance & Custom Motor Show 2020. Bilen är en slags modern hot rod, där en gammal vardagsbil vässats med moderna komponenter.

Det är inte första gången som Mikael bygger på en äldre Volvo och går allt som det ska och bilen står färdig på Elmia i påsk, blir det inte heller första gången han ställer ut på Bilsport Perfomance & Custom Motor Show. Påsken 2018 stod han på Elmia med en röd Volvo 780 med LS-motor. (Mikaels 780 kan du läsa om i Bilsport nr 16/2018.)

I våras valde han att sälja den på grund av ett husköp, men redan efter ett par månader blev suget efter ett projekt att hugga tag i alltför stort.

V8:an i Mikaels Volvo 244 är inspirerad av Polestars racemotorer.

– Jag har alltid gillat Volvos äldre modeller, så det är väl inte konstigt att även nästa projekt blev en sådan, säger han.

När han hittade en Volvo 244 -80 som stått avställd i 30 år började det åter skruvas i garaget och snart väcktes tankarna på att än en gång ställa ut på påskmässan.

– Man är ju stolt över vad man åstadkommit och vill visa det för andra. Dessutom är det ju 40-årsjubileum för bilen.

Gör som Mikael och anmäl ditt fordon du också. Påskmässan på Elmia är en unik chans att låta andra entusiaster inom motorhobbyn se ditt bygge.

Anmäl din bil här: http://www.custommotorshow.se/anmalan/