Bilsport Performance & Custom Motor Show samlar allt du kan drömma om. Från specialbyggda motorcyklar och jänkare till moderna gatbilar, motorhistoriska fordon och de senaste biltrenderna. Upplev actionfyllda utomhusshower, köp tillbehör och delar till mässpriser eller bara titta och njut!
Skandinaviens största bil- och mc-show

Berggrens hot rod till Elmia i påsk

Daniel Daleke Jan 10, 2020
0 317

Andreas Berggren från Alvesta är kändis i bilkretsar, inte minst för sin galna Batman-Hyundai. Men nu hägrar ett nytt bygge, baserat på en VW Bubbla 1500 -69. Tanken är att det ska bli ett hot rod-stuk på den, dock med en stor portion show vilket är signifikt för honom.
– Bilen har funnits i familjen länge. Jag lärde mig köra i den så det finns en del goa minnen. Dessutom skulle det bli ett budgetbygge men ändå med en hög standard, berättar han.
Just nu är hela bilen i smådelar, men arbetet för att få den färdig till Bilsport Performance & Custom Motor Show 2020 är i full gång. Den rostlagas och moddas för att passa det nya stuket. Taket är sänkt 10 centimeter runt om och bakrutan är av modell stor. Hjulen kommer mäta 7×17 tum fram med 195/40-r17 däck. Bakfälgarna mäter 20 tum och är breddade från 6,5 till 13 tum.
– Målet med bygget är att visa att man kan bygga i olika stilar. Det är långt kvar men jag och teamet ska göra allt vi kan för att stå klara till årets BPCMS.
ANMÄL DITT FORDON:
Har du själv ett projekt att visa upp på Bilsport Performance & Custom Motor Show 2020?
Anmäl ditt fordon här: http://www.custommotorshow.se/anmalan/