Bilsport Performance & Custom Motor Show samlar allt du kan drömma om. Från specialbyggda motorcyklar och jänkare till moderna gatbilar, motorhistoriska fordon och de senaste biltrenderna. Upplev actionfyllda utomhusshower, köp tillbehör och delar till mässpriser eller bara titta och njut!
Skandinaviens största bil- och mc-show

Lyxigt återhållsamt från Koos

Daniel Daleke Feb 13, 2020
0 2740

Ett stående inslag på Bilsport Performance & Custom Motor Show brukar vara Lukas Koos spektakulära bilbyggen. Förra året avtäckte han en synnerligen extrem Hyundai Veloster Turbo med Deadpool-tema. I år har han tagit sig an Nissans ikoniska muskelpaket GT-R.

Koos har ställt ut på Elmia i stort sett varje påsk sedan år 2000. Bara tre gånger på alla år har han inte haft någon bil med sig och i år blir det alltså 18:e gången.

– Det ska mycket till att hålla mig borta. Jag är hellre sjuk på julafton än när det är dags för påskens utställning, säger Lukas.

Det var ett rätt stort pådrag runt avtäckningen av Deadpoolbilen förra året, men i år blir det ingen avtäckning. I år håller Koos och teamet igen lite jämfört med tidigare år.

Varför blev just en GT-R i år?

– Det har varit min drömbil sedan den kom ut 2008, men ekonomin har inte tillåtit att bygga på en förrän nu, konstaterar han. Det är faktiskt den första bilen som jag varit riktigt rädd för att sätta kapen i. Inte bara för att det är en så dyr bil, utan för att jag har väldigt stor respekt för själva modellen.

Så vad kan vi förvänta oss att få se från Koos på Elmia i år då?

– Årets bygge är betydligt mer återhållsamt än mina tidigare, fortsätter Koos. Det drar mer åt det lyxiga hållet, med en top notch inredning och ett rått yttre. Därav namnet – XO Luxury Edition.

Lukas tror själv att bygget är något som andra GT-R-ägare skulle tycka var helt ok, medan han misstänker att de av hans fans som förväntar sig det vanliga hejdlöst extrema stuket kan bli lite förvånade.

–I så fall kan de glädja sig med att jag kommer att ha en överraskning i montern åt dem – ett riktigt ”påskägg”, avslutar Lukas.