Fordonsägare – Custom Motor Show
Fordonsägare
Annons

Fordonsägare

Tag chansen att få ställa ut ditt fordon för 77. 349* besökare på Elmia i påsk!

* Genomsnittlig besökssiffra de senaste tio åren.

Varje år anmäler sig flera hundratals fordonsägare till att få ställa ut sitt fordon på påskmässan. Av förklarliga skäl får tyvärr inte alla plats på mässan.
Nedan förklarar vi hur urvalet sker från anmälan till deltagande.

 1. Det första man behöver göra som fordonsägare om man önskar ställa ut på mässan är att anmäla sitt intresse. Det görs på denna länk. Tänk på att vara så tydlig som möjligt med det som beskrivs. Lägg även upp sådana bilder som anses vara relevanta för att framhäva ditt fordon. Även om det är i princip möjligt att lägga upp hur många bilder som helst önskar vi att de är så relevanta som möjligt.
  Att inte fylla i några uppgifter och istället hänvisa till att ta kontakt försvårar för juryn att göra en första selektering.
 2. När allt är ifyllt och anmälan inskickad får man ett bekräftelsemail med inloggningsuppgifter. Detta om man i framtiden önskar komplettera sin anmälan. Denna länk är också viktig att använda om fordonet är ett pågående projekt. Då önskar vi se bilder under byggets gång för att se hur det fortskrider.
 3. Den inskickade anmälan hamnar i ett system bland hundratals andra där juryn kontinuerligt ger besked om ett eventuellt deltagande, mer information behövs, avslag eller reserv.
  Exakt när man får besked är svårt att säga. Allt handlar om att få en bra mix på mässan samt på hur många utställningsytor vi har att tillgå. Är det extra viktigt för att få ett snabbt besked önskar vi att detta anges i anmälan.
 4. ALLA ska ha fått något svar senast 4 veckor innan mässan öppnar. Reserver kontaktas igen enbart om en plats blir ledig för just denna reservbil. Och det kan vara väldigt nära inpå mässan.
 5. De fordon som blir utvalda kontaktas av arrangören där riktlinjerna för ett deltagande läggs upp. När man är överens om eventuella ersättningar och biljetter skapas det ett avtal som skickas via vanlig post.
  Det är då viktigt att fordonsägaren fyller i detta så fort som möjligt och skickar tillbaka för att säkra sin plats på mässan.
 6. Veckan innan mässan får man ett sista utskick från oss där samtliga praktiska detaljer beskrivs.
 7. Tänk på att en genomarbetad monter skapar mer intresse för fordonet! Vi uppskattar om man gör något kring sitt fordon. Men glöm inte att meddela oss!
 8. Till sist – glöm inte att njuta av den miljö som råder!

Vanliga frågor kring att ställa ut sitt fordon

Kostar det något att ställa ut sitt fordon?
Ställer du ut ditt fordon som en privatutställare – dvs du blir inbjuden av arrangören – så kostar det dig inget att delta. Du erhåller självklart pass och biljetter för fritt inträde till mässan. I vissa fall betalar vi också ut en ersättning till dig.

Får man lov att ha egna montersaker med sig?
Ja! Mer än gärna! Vi uppskattar när fordonsägare vill göra lite mer kring sitt fordon. Vi önskar däremot veta detta så vi kan planera din yta utifrån dina prylar.

Kan man få bestämma underlag?
Vi vill självklart att alla ska nöjda med sin monter och dess underlag. Men att tillgodose 400 fordon och deras önskemål om underlag skulle vara ett omöjligt arbete. Vi försöker alltid att placera fordonen i en miljö som passar fordonet.
Men är det så att du önskar något speciellt underlag, eller vill absolut inte stå på något särskilt, så ange detta vid din anmälan.